Monday, 17 June 2019

Să avem grijă de mediul nostru înconjurator (Citate favorite 61)

 
Să ne ocupăm de mediul nostru, să ne gândim la noi înșine și la viitorul pe care îl lăsăm generațiilor viitoare. Să fim responsabili
Fericit eşti dacă alegi să trăieşti în armonie şi echilibru cu tine însuţi, cu aproapele şi mediul înconjurător.

 
Let us take care of our environment, think of ourselves and of the future we leave to next generations. Let's be responsible
You are happy if you choose to live in harmony and balance with yourself, with your neighbor and the environment.

 
"Fiecare fiinţă vie este un motor cuplat la maşinăria universului. Deşi aparent afectate doar de mediul înconjurător, sfera influenţelor externe se întinde pe o distanţă infinită".
 
 
“Earth provides enough to satisfy every man's needs, but not every man's greed.”
Mahatma Gandhi
 
 
Am modificat aşa de mult mediul nostru înconjurător, încât va trebui acum să ne adaptăm pe noi înşine, pentru a putea exista în acest mediu.

 
“A nation that destroys its soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people. ”
Franklin D. Roosevelt

 
Mediul înconjurător este locul unde ne întâlnim cu toţii, unde avem cu toţii un interes comun. Este singurul lucru pe care îl impărţim cu toţii.
 
 
“It is horrifying that we have to fight our own government to save the environment.”
Ansel Adams  
 
 
"Savanţii contemporani îşi folosesc mentalul pentru a îmbunătăţi mediul înconjurător, pentru a-l adapta cât mai bine vitezei de creştere şi de diversificare a societăţii. Oamenii de spirit folosesc puterea mentalului pentru a atinge Iluminarea."
 
 
Pentru mai multe citate sau recomandari de carti puteti merge aici!
 
 
 

32 comments:

 1. E o necesitate urgenta ingrijirea mediului. Noi suntem complet needucati in directia asta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Off ... am vazut ce se întampla pe Dunare la Galati si nu mi-a venit sa cred! Cred ca îngrijirea mediului ar trebui introdusa în scoli ca materie principal!

   Delete
  2. Ei vezi, aici este problema ... toata lumea zice "mda" si nu face nimic! LOL
   Trageti politicienii de maneca, aruncati cu PET-uri la ei în curte ... (vin si eu sa arunc!) LOL

   Delete
 2. Bon dia, Terra! :)
  Ce chestie! La mediul inconjurator m-am gandit si eu azi! :)
  *
  Lady Bird as zice ca se insala: nu avem, chiar toti, aceeasi dorinta cand e vorba despre mediul inconjurator.
  Se vorbeste mult despre protejarea mediului - de ani si ani! - dar se face prea putin (in punctele esentiale - cele care aduc unora foarte multi bani - se face... mai nimic).
  Sa avem un mediu curat e idealul! Sa-l si obtinem pare utopie. :(
  Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Ella draga! Pupici! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da ... am fost amandoua pe aceeasi unda! :)))
   Lady Bird cred ca vrea sa ne faca sa întelegem ca asta ar fi numitorul comun pentru toti ... mediul înconjurator! Nu stiu dar esye asa de ciudat ... lumea din westul Europei este ocupata sa-si adune si sa sorteze propriul shit, pe cand restul planetei ... parca e surd sau doarme! Daca eu platesc bani grei pentu gunoi si îl mai si sortez si triez ... în alta parte a lumii aruncatul plasticului în oceane este ceva ... "natural"!Eu una sunt tare suparata pe chestia asta si încep sa cred ca pe noi ne jupoaie de bani, au un motiv sa ceara mai mult pe cand în alta parte nici în cot nu-I doare! Mie nu îmi pare asa o "utopie" daca fiecare ar întelege lucrul asta! Dar ...
   Si saptamana ta sa fie frumoasa si cu spor, Diana draga! Pupici! <3

   Delete
 3. ...wonderful whimsical images.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you, Tom!
   I tried to point out a loud thorny problems ... our environment!!!

   Delete
 4. Dacă am fi mai responsabili, ce bine-ar fi. Dar cred că nu conştientizăm răul făcut.
  O zi bună, Ella!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ... raul facut si pe care continuam sa-l mai facem!
   Daca în parlamentul Olandei exista pe agenda punctual "mediul înconjurator" pe agenda parlamentului Romaniei ... cred ca exizta doar "cum sa marim taxa" pentru mediul înconjurator! Trist!
   O saptamana cu spor, Potecuta draga!

   Delete
 5. Hello dear Ella!

  A very nice blogpost, and I agree with you in all that you wrote. We have only one world, and we must take care of it while we still can. Beautiful illustrations!
  Have a nice week!
  Hugs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hello dear Marit!

   Thank you very much! We should be "one love and one heart" to save the planet!
   Wishing you a beautiful week!
   Hugs!

   Delete
 6. Pe mine aceste citate si acest subiect, ma lasa fara replica. Ma lovesc zilnic si traiesc consecintele iresponsabilitatii unora. E inca foarte frustrant pentru ca eu una am incercat mereu sa respect natura si sa nu fac rau nimanui. Poate uneori am facut fara sa imi dau seama sau fara sa vreau. Dar de indata ce mi-am reperat greseala, am avut grija sa nu o repet.


  Si ar fi atat de simplu sa traim frumos... :).
  Pupici cu drag !! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suntem prea mici Rux ca sa schimbam lumea desi se spune ca "picatura cu picatura se formeaza oceanul"!

   Poate ca ar fi simplu dar atunci cine mai face milioane?
   Pupici si o saptamana frumoasa draga Rux!

   Delete
 7. Foarte buna postarea ta, mai ales din prisma problematicii pe care o ridica... in Romania merge greu cu aceasta grija-cum de altfel merge greu cu toate. Aici a devenit greu si obositor sa traiesti, dar sa te mai gandesti si la altele.. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Imi pare tare rau ca sa ajuns la un nivl de trai asa de coborat ... :((

   Delete
 8. Excelente citate și excelente ilustrații! Încă o dată spun: regret că nu ai acele butoane pentru share. Asemenea postări ar trebui să ajungă sub ochii cât mai multor oameni!

  Săptămână excelentă, dragă Ella!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multumesc, Zina draga!
   Am scos acele butoane ptr ca erau publicate si postarile mai personale si asata nu-mi placea!

   O saptamana cu spor si voie buna sa ai!

   Delete
 9. E infiorator ce se petrece: mâncăm zilnic microparticule de plastic; nu există studii de impact, dar nu are cum sa fie de bine...
  Toate cele bune1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, cred ca plasticul a pus stapanire pe viata noastra si asta asa cum spui nu are cum sa fie de bine!

   O saptamana frumoasa va doresc!

   Delete
 10. Ai gasit niste citate superbe si niste poze pe masura, draga Ella!
  De saptamana viitoare voi participa si eu, dar o tin tot dintr-un vernisaj intr-altul, o expozitie in alta, o lansare de carte! Si vor mai fi!
  Te felicit sincer pentru postare, e exact ceea ce trebuie. Ma bucur mult ca la Cluj avem containere pentru fiecare fel de materiale reciclabile care se aruncau la gunoi, hartie, plastic, sticla sau metal, containere care se shimba des deci nu sunt nici macar murdare, sortam frumos gunoiul de vreo 10-12 ani si niciodata nu ne abatem. Deja o mare parte fac asta si acest lucru ma bucura mult!
  Te imbratisez cu drag! Astept vesti stii tu de unde! :) :)
  Sper ca m-ai gasit pe Instagram, simplu, mirelapete! Te pup!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multumesc, Mirela draga!
   Eu am acele containere (bineînteles ca mai mici!) la mine în curte si platesc de fiecare data cand sunt golite. Plasticul si sticla sunt gratis!
   Ti-am scris de luni, Mirela! :)
   Pe insta te-am gasit dar nu pot da "fallow" pentru ca eu am account.
   Mult spor în tot ceea ce faci! Imbratisari!

   Delete
 11. Doar privind ilustrațiile îți poți da seama la ce ceas suntem pe barometrul pământului..
  A avut dreptate Norbert Wiener cand a spus că am modificat atât de mult pamantul incat acum va trebui sa ne adapaptam pe noi insine ca sa mai putem supraviețui..

  Măcar dacă am învăța din istorie, din trecut unde îi atât de simplu cum alte popoare la fel ca si noi, si-au tăiat craca de sub picioare..

  Mereu se aude despre apocalipsă ca vine ca ne omoară că nustiu ce..
  Eu sunt de altă parere..

  Cine a inventat praful de pușca și armele care ne omoară atât de rapid și simplu.. Noi am inventat automobilul care are trei surse de poluare pentru mediu + ca vedem zilnic cate victime și necazuiri lasă in famili.. cine a inventat fabricile si uzinele care, pe de o parte, sug toate resursele planetei, iar pe de altă parte, elimină in atmosferă, gaze și căldură.. Cine distruge padurile intr-un mod salbatic, astfel incat nu mai apucă să se regenereze..
  Cine a produs bombele atomice, nucleare și chimice capabile sa ne șteargă orice urma al existentei noastre pe pamant si făcând casuta noastra sterilă.. cine a adus chimia in agricultură, care ne ucide cu cancere si fel de fel de boli, producand mutatii genetice..
  Iar inteligentul de homo sapiens nu sa oprit doar la atat, sa dus mai departe si a modificat genetic atât alimentele, animalele și chiar pe noi ca rasă..
  Acum să vedem ce surpriză ne va aduce domnu sapiens cu 5G, sigur nu va fi de bine, odată cu 5G, omul inteligent va aduce la pachet și inteligența artificială și roboții..
  Acum eu întreb, cine aduce apocalipsa..
  Dar cum mie nu-mi place sa inchei chiar asa cu un nod in gât cum avem noi bărbații, totuș ce am pute noi face sa schimbăm, nu lumea, răul spre care ne îndreptăm,
  pentru ca este prea tarziu sa mai fim pesimiști, este prea tarziu sa inchidem ochii si sa ne prefacem ca nu se întâmplă nimic, sa cam terminat pentru doamna corporatie cu, mai repede și mai repede, si cu, mai mult și mai mult..

  Îți Mulțumesc de acest articol, astfel de teme și preocupari ar trebui sa fie de interes național și la ordinea zilei, ca astfel lumea sa stie că de la el de acasă până la servici se poate merge si pe bicicletă sau cu mijloacele in comun, ca deseurile nu trebuie sa se piardă, apoi lăsând imagin dezolante in jurul nostru, ele sunt valori si trebuiesc valorificate diminuand astfel resursele planetei.. Ca padurea are si alt rol nu diar sa ardă intr-un semineu, sau schimbat mobilierul din an in an.. ca apele sunt viață si trebuiesc pastrate curate, ca putem folosi si alte substante in locul celor toxice, că outem cosii si săpa buruiana si cu metodele mai clasice nu doar otravind pamantul cu erbicide otravitoare care ucide albina si pe noi..

  Scuze, am fost prea lung, sper data viitoare sa-mi restrictionez cuvintele..

  Oameni mai buni și mai responsabili sa fim in lume, si cu noi înșine !!! Multe Salutări !!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Imi pare tare rau ca nu am Solutia salvatoare!
   Cred ca daca fiecare ar întelege ca totul începe cu propria ograda ar fi un pas înainte! Daca toate PET-urile ar avea o "garantie" minima si ar fi duse înapoi la supermarket ar fi pentru Ro un pas enorm! Noi avem automate unde ducem sticlele si PET-urile înapoi. Garantia variaza între 15 ct/sticla de bere pana la 50 ct/pet. Fanta (de exemplu)
   Despre celelalte forme de poluare eu una nu cred ca pot ajuta cu nimic! Merg pe bicicleta, produse cosmetic nu prea folosesc si tot ce înseamna "punga de plastic" este reciclabila sau se distruge singura!
   Mai mult de atat ...
   Nu e nicio problema ca te-ai întins "la vorba"! :))
   Numai bine si încercati sa schimbati ceva acolo ... picatura cu picatura!

   Delete
  2. Da Ella, suntem aici îngerii verzi ai româniei, si nu ne vom lăsa, vom tot striga.. Totuș lucrurile au început sa se miște, știu, într-un stagiu incipient al trezirii, dar mergem înainte și încercăm sa trezim și pe alții..
   Faptul că ai făcut acest articol in Română, asta înseamnă ceva, îi un mic strigăt, apoi mai strigă și Diana, că de Rux săraca nu mai zic nimic, că femeie mai dornică, mai ravnitoare, mai dinamică și pornită pentru verde, frumos și curat, eu n-am prea văzut..
   Apoi mai avem pe îngerul pădurilor Gabriel Păun, pe îngerul râurilor Dan Pavaloiu și alții care au luat și bataie, dar nu se lasă, mai avem pe Alex Dima un fel de RoboCop, și mai avem și pe Cristiana Pasca Palmer care ne mănâncă banii degeaba..
   Vom striga, cât vom putea !!!
   Suntem aici pentru verdele României !!!

   Delete
  3. Sa va ajute bunul Dumnezeu si sa revad Romania asa cum o stiam eu cand eram copil!
   Multumesc pentru ca mi-ai spus toate astea!
   Hai Romania! Sa te vad verde si faloasa asa cum te stiam! :))

   Delete
 12. Superb gand si demers si alegeri. Citatele sunt asa reusite. Ma intreb cand vom realiza ca ne taiem singuri craca de sub picioare. Si daca nu noua generatiilor de dupa noi. Doar ce am vazut un reportaj la pol, cu calota glaciara ce se topea, de 40 de ori mai mult ca acum 10 ani. E inspaimantator. Ca atunci cand ai o boala si tu servesti un ceai sa-ti treaca. Ne-om scutura oare si-om face ce trebuie?? Ilustratiile alese sunt superbe, m-au impresionat. :) Numai bine!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multumesc de apreciere, Ina draga!
   Stii care e problema ... unii din noi, astia micuti, si-au dat seama de situatie, dar problema mare este ca "cei mari" mai trebuie sa se trezeasca si sa mai renunte la profituri!
   O zi frumoasa îti doresc!

   Delete