Tuesday, 28 February 2017

Mozaic februarie


Prima tentatie a fost să zic ca luna februarie a trecut prea repede, a fost prea insipida şi nu am făcut nimic, nu a fost o luna perfecta, dar ce e perfect pe lumea asta? Dar apoi mi-am amintit ca la jumatatea lunii venise primavara! Ne-a facut o vizita de cateva zile, a facut sa dispara zapada sa apara ghioceii si brandusele si apoi ... a plecat! Ne-a lasat zile gri si ploioase si vre-o doua furtuni! Dar uneori printre stropii de ploaie rasare soarele si atunci totul e uitat si viata e frumoasa! Asteptarile mele s-au prelungit si sincera sa fiu nu sunt bucuroasa deloc, dar speranta este ultima care moare! Stiti voi acea problema, presanta, stresanta a cerut amanare ptr ca ... asa e o problema stresanta! Nu?

Sper ca luna martie sa ne aduca o data cu primavara multe zile senine, multe zambete si mult spor in toate! Sa aveti o primavara minunata!!!

ઇઉ Ell@

 

Monday, 27 February 2017

Citate dintr-o carte (9)

 
Tess of The d'Urbervilles, roman scris în 1891 de Thomas Hardy  . Acest roman la inspirit si pe Roman Polański, care în 1979 a realizat filmul Tess . Celelalte fime cu Tess dupa 1979 nu le-am vazut, mie nu îmi place sa ma uit la un remake.
Dar sa începem cu Tess, o fată simplă de la țară, căreia părinții i-au insuflat ideea că se trage din neamul d'Urberville, o veche familie de cavaleri. Datoria ei este de a intra în grațiile unei rude bogate pentru a-și putea ajuta familia din punct de vedere financiar. Din păcate soarta are pentru ea alte planuri și o aruncă pe diferite alte căi, în brațele dragostei și a doi bărbați ce nu vor ști nicio dată să o prețuiască pe deplin.
Dar sa încep cu prima parte a povestii lui Tess. După ce singurul lor cal moare, Tess se simte vinovată și acceptă să se ducă și să-și cunoască rudele cu sânge nobil. În Trantridge se afla doamna D'Urberville, văduva pe care trebuia s-o întâlnească Tess. Din păcate nu ajunge să se întâlnească cu ea, dar dă peste fiul ei Alec. El începe să fie atras de Tess și începe să-i zică verișoară. Îi găsește un loc de muncă fetei și acceptă să muncească pentru familia ei. Tess nu-l suportă pe Alec și nu acceptă propunerile lui. Într-un moment de pericol, Tess este salvată de Alec și îi spune că o duce acasă. De fapt, acesta o duce într-o pădure și spune să-l aștepte acolo. Alec profită de Tess, aceasta fiind prima urmare de la începutul romanului. Tess se întoarce acasă la familia ei și în următoarea vară, aceasta naște un băiat bolnav, care trăiește scurt timp. Preotul satului nu acceptă ca pruncul să fie botezat, nici tatăl ei, pentru că ar aduce rușinea asupra familiei. Copilul nelegitim ajunge să fie botezat de Tess cu ajutorul fraților ei cât timp era închisă în cameră de tatăl ei. După moartea fiului, tot ea îl îngroapă improvizând un mormânt lângă cimitir.


"De unde era să ştiu ? Acum patru luni, cînd am plecat de-acasă, eram încă un copil. De ce nu mi-ai spus că trebuie să mă feresc de bărbaţi ? De ce nu mi-ai spus înainte ? Doamnele ştiu de ce trebuie să se ferească, pentru că citesc romane în care se vorbeşte despre primejdiile astea, dar eu n-am avut niciodată prilejul;să citesc romane, şi nici tu nu m-ai ajutat."

"-Dar n-ai spus tu că stelele sunt ca pământul, Tess ?
-Ba da.
-Toate?
-Nu ştiu, cred că da. Uneori îmi par a fi ca merele din pomul nostru cel bătrân. Cele mai multe sunt frumoase şi bune, şi doar cîteva putrede.
-Şi noi unde stăm ? Pe una frumoasă, sau pe una putredă ?
- Pe una putredă.
- Ce păcat ca n-am avut şi noi norocul să nimerim pe una bună, mai ales că din cele bune erau mai multe."
 "Avea o mică rază de soare care îi mângâia sufletul- un vis, o dragoste sau o bucurie, sau cel puţin o speranţă firava şi depărtata care abia pâlpâia, dar care totuşi nu se stingea, căci speranţa nu se stinge niciodata."
"-Hei, Tess, ce te furișezi așa? o întrebă el. Te temi de ceva?
-Nu... nu. Nu mă tem de nimic ce-mi poate ieși în cale, mai ales acum când merii își scutură floarea și e atâta verdeață în jur...
-Dar e ceva care te neliniștește. Așa-i?
-Da, domnule.
-Da? Și ce e?
-Nici eu nu prea știu.
-Te temi că se acrește laptele?
-Nu!
-Te temi de viață în general?
-Da.
-Asta mi se întâmplă și mie, destul de des. Viața e tare încurcată! Așa-i?" 

Găsindu-și o slujbă departe de casă, Tess îl întâlnește pe Angel Clare, un fiu de pastor cu care se căsătorește fără a-i povesti de trecutul ei. Fără a uita ține cont că la rândul lui dezonorase și el o altă fată, Angel simte că a fost înșelat prin această căsătorie, de aceea o părăsește pe Tess fără a-i da un răspuns sigur în ceea ce privește relația lor. Spre ce necazuri o va purta viața pe biata Tess, și cum se va încheia povestea de dragoste dintre ea și Angel, vă las pe voi să descoperiți.

 
Acum am si eu o întrebare ... De ce o tipografie tipareste carti pe "hartie de ziar" ?!! Probabil ca sa ma enerveze pe mine ptr ca aproape toate cartile cumparate în acea perioada sunt galbene ... ca un ziar vechi! Not funny !!!


Serialul "Citate favorite", născut în urma unui articol publicat de mine și a discuțiilor purtate cu Zinnaida. Daca vrei sa participi tabelul de înscriere îl vei gasi pe blogul lui Zina. Serialul are sloganul "Click&Comment Monday" !

Saturday, 25 February 2017

Beauty - SilverCrest, Sonic Facial Cleansing Brush.

 
Cand este vorba despre produse cosmetice pot afirma ca nu sunt un fanat si nu am acasa o mie si una de creme sau parfumuri, îmi place mai de graba sa am produse care curata bine fata si care sunt efective. Am tot incercat cateva produse pentru un peeling, nu foarte agresiv dar am ramas dezamagita pentru ca oricat îl foloseam parca tot atat de repede se astupau porii si punctele negre de pe nas ... un devarat cosmar!
Intr-un pliant, Lidl anunta ca vor aduce in magazin perii electrice pentru fata de la SilverCrest, Sonic Facial Cleansing Brush. Wow! Am trecut la cercetari si am constatat ca unele perii cu pretentii de firma costau foarte mult, De exemplu Magnitone/London are o astfel de perie care costa în jur de 85 de lire, sau aici la mine în Olanda, magazinul ICI PARIS XL vinde niste perii faciale la 149,50 de euro în culoarea alba si daca o vrei in culoarea "peony" asa ca a mea, costa 152,50. Asta este asa tipic olandez .... pentru o culoare platesti mai mult!

Pretul de Lidl pentru SiverCrest a fost de 19,99. Spun ca a fost pentru ca nu am mai vazut acest model, eu am peria de anul trecut. In aprilie se face un an.

 

Peria se foloseste pentru un peeling blând, pentru a curata, revitaliza si relaxa tenul, putand fi folosita si pentru îndepartarea machiajului. Este important de știut că această perie nu se rotește, ci doar vibrează. Prin folosirea periei produsele de ingrijire a pielii poate fi absorbit mai bine, fluxul sanguin este îmbunătățit, iar rezultatul este un ten mai fin și mai frumos. Asa cum am mai spus o am de ceva vreme si acum ma întreb cum era viata înainte de ea?!! Porii sunt mai închisi, puctele negre sunt istorie si zona T a fetei este mai putin grasa. Pentru varsta mea nu pot sa afirm ca este produsul minune care îndreapta ridurile, pentru ca as mintii, dar oricum întretine fata.
Ce contine pachetul: Această perie vine cu dispozitivul desigur, 3 perii, un încărcător și un etui de plastic. Două dintre periile care sunt în pachet sunt de culoare roz, fiind destinate tipurilor normale de piele. Acestea ar trebui să fie folosite pe suprafețe mari și sunt pentru piele normala spre grasa. Cea de a treia perie este alb, iar acesta este pentru pielea sensibila. Ea oferă o curățare delicată și temeinică și este ideala pentru folosirea în combinatie cu produse de ingrijire a pielii. Eu folosesc acel mousse pentru fata care nu contine sapun si nu usuca fata, Excelent


 
Cum puteti folosi peria: Poate fi folosita zilnic. Se recomanda a fi folosita 15 sec pe frunte, 15 sec pe nas și bărbie și 15 pentru fiecare obraz. Eu personal o folosesc un pic mai mult decât atât (aparatul se oprește singur dupa un minut și trebuie să-l pornesc din nou). Deoarece dispozitivul este închis etans, acesta poate fi folosit și în duș, acesta fiind modul în care eu îl folosesc de cele mai multe ori.
 
Acest aparat are 4 setări diferite, pe care le puteți schimba prin apăsarea butonului pornit/oprit.
Daca apăsati o dată : pentru o curățare blând (lumina este verde) - aparatul vibreaza lent, și puteți încorpora produse de ingrijire a pielii cu această setare.
Apăsați de două ori: pentru o curățare profunda (lumina este albastră) - vibrație rapidă pentru un peeling eficient, cu un gel de curățire.
Apăsați de trei ori: pentru un masaj blând (lumina clipește verde) - mișcări pulsatorii lente, pentru deschiderea porilor, curățare profundă și încorporarea produselor de ingrijire a pielii.
Apăsați de patru ori: pentru un masaj profund (lumina clipește albastră) - mișcări rapide pulsatile, pentru deschiderea porilor, curățare profundă și încorporarea produselor de ingrijire a pielii
Apăsați de cinci ori: opriți aparatul.

 
Dacă o recomand? Desigur! Eu una nu îmi mai pot imagina viata fara ea! Un lucru vreau să specific! Nu stiu cum va reactiona pe un ten sensibil sau cu acnee! Trebuie testata înainte! Gata, închei pentru ca v-am facut capul mare, dar daca o gasiti nu o ratati, este ideala!  Va las sa vizionati un filmulet!
 


 
 

Friday, 24 February 2017

Clubul Condeielor Parfumate - Parfumul literelor ... (1)


Când Mirela a propus ca temă "parfumul literelor" eu nu am putut altfel decât să mă gândesc la învătatoarea mea, "mama cu jumătate de normă" din scoala primara! Imi aduc aminte că nu a fost nevoie de foarte mult timp ca să o îndrăgesc. Urma să ne fie mamă; mama noastră de la şcoală.
Cu vocea sa caldă, dar convingătoare, m-a fascinat mereu. Îmi amintesc cu câtă răbdare îmi dirija mâna spre a putea scrie corect literele, apoi a putea pronunta corect cuvintele... Şi cât de frumos am învăţat apoi să le împletesc, să dau glas gândurilor mele, să las cuvântul să-mi fie prieten ! De ce ma îndrăgit ... nu stiu exact!


Poate pentru că eu eram "piticul" clasei, care înainte de a învata cum se scrie "a mic" am fost nevoită să stau în spital pentru că au trebuit să-mi scoată amigdalele! In principiu o operatie usoară, dar eu având nenorocul să dau peste un doctor mai putin priceput si din cauza căruia nu numai că era sa mor sufocată, dar care mi-a atins coardele vocale si am fost efectiv mută aproximativ jumătate de an.

A trebuit sa urmez un soi de curs de a reânvăta să vorbesc, un doctor mă aseza pe scaun în fata unei oglinzi mari si tipa efectiv înspre acea oglindă cuvinte, pe care eu trebuia să le repet tot tipând! Va dati seama că pe mine mă înspaimanta teribil acest mod de a reînvâta să vorbesc asa că învatatoarea mea a început să exerseze cu mine, cu calm si răbdare. Pentru că stăteam foarte des la ea în poala începusem sa mă obisnuiesc cu parfumul ei si sa-mi sterg foarte des de pe obraz rujul care rămânea imprimat de fiecare dată când reuseam să pronunt un cuvânt si ea mă rasplatea regeste cu un pupic! Am să o numesc doamna Rodica, numele ei de familie îl voi păstra doar pentru mine! :)

Timpul sa scurs si la serbarea "pomului de iarna" fiecare copil ia adus un cadou "tovarasei învatătoare". Eu tin minte ca i-am dus parfumul "Bucuresti" ambalat într-o cutie frumoasa si carea avea si un sapun langă sticluta de parfum.
Sa îmi fie iertata neglijenta dar nu mai stiu de unde am copiat fotografiile cu sticla de parfum! Sorry!


A fost bucuroasă să primeasca acel parfum, care acum cand vă scriu despre el, îmi pare o apa de colonie atat de ordinara dar care în memoria mea dă "parfum" literelor!


Si uite asa de la litera A "Ana are mere", am trecut la litera B, "Bucuresti"! Pe doamna Rodica am să o pastrez mereu în inma mea pentru că ea a fost aceea care chiar mi-a făcut cunostintă cu parfumul literelor! Dacă astazi mă întrebati cum miroasea acel parfum? Va pot raspunde doar cu ... doamna Rodica! :)

Pentru cele interesate o mica incursiune în epoca "Miraj"

"Parfumurile au fost produse la Fabrica Macul Roşu din Bucureşti (pe vremea respectivă totul trebuia să fie roşu), fabrica a funcţionat între 1952-1973, ulterior schimbandu-şi numele în Miraj, nume pe care şi l-a păstrat până în 1989. Câteva parfumuri s-au produs şi la Fabrica Nivea din Braşov, dar acelea, din cate ştiu eu, au fost toate ambalate în doze din aluminiu. Mintea mea le-a fotografiat pe toate, unora le mai ştiu şi mirosul. Cea mai veche sticlă de parfum pe care am memorat-o este una în forma de maşinuţă. Nu ştiu dacă avea un nume, cred că era o apă de Colonia ieftină, care costa maxim 2 lei. Era ceva care, cred, încerca să reproducă o maşină rusească Pobeda. Bănuiesc ca fusese preluat un model capitalist, prin anii 60' multe dintre parfumurile Avon fiind depozitate în sticluţe care imitau diverse automobile de lux. Noi, desigur, nu puteam face sticluţe care să imite un Ford, dar trebuia să nu rămânem mai prejos şi, ca să dăm o lovitură imperialismului american, puteam folosi doar modele de Pobeda şi Warsava. Ce este foarte interesant este că m-am reîntâlnit cu aceasta sticlă de parfum şi 20 de ani mai târziu, prin 1982, undeva într-o casă modestă, la ţară, în Dobrogea, unde era tratată ca un bibelou, sticla fiind perfect plină. Nu pot să nu remarc faptul ca paşii avântaţi spre societatea socialistă multilateral dezvoltat au dus la o continuă degradare a ambalajului parfumurilor. Parfumurile din anii 50'-60' mai aveau o sticlă de bună calitate, prevazută cu stoper de cristal şi o cutie cel puţin decenta dacă nu frumoasă (a se vedea Carnaval, Melodia sau parfumul Bucureşti), dar în anii 70', când fabrica a primit numele Miraj, sticlele şi ambalajele au devenit de-a dreptul sărăcacioase, grele, grosolane în contrast cu ideea de lux, de fineţe şi rafinament pe care o exprima inevitabil un parfum. Sticla de la apa de toaleta Marea Albastră este de-a dreptul jalnică. Nu mai vorbesc de apa de Colonia Primăvara, dar aceea costa 4,50 lei aşa că nu aveai mari pretenţii de la ea. Şi frecţia Diana avea o sticlă mai arătoasă. Deci ar fi două etape, cea dejistă şi cea ceausistă:). Cât priveşte mirosul lor... pe cele dejiste nu prea le ştiu, cele ceauşiste aveau cap-coada acelaşi miros, unele mai reuşite, altele groaznice. Mai am un flacon de Parfum Suav produs prin 1989-1990 (are preţ post-revoluţionar, din periada inflaţiei), dar are un miros execrabil. Din amintirile mele, doar Eva 1001 era cât de cât purtabil."
Sursa informaţiei de mai sus: aici

Nu putem lasa sa treaca neobservata sarbatoarea de astazi asa ca :

Sa sarbatoriti frumos!
 
*♡*.¸¸.*☆Ella☆*.¸¸.*♡*

Thursday, 23 February 2017

Furtuna !!!

 
Astazi avem pe meniu trecuta o portie zdravana de furtuna! In spre orele dupa-amiezii suntem atentionati sa stam mai mult acasa daca e posibil pentru ca va fi punctul culminant al furtunii. Pana atunci ma uit la geamul din dreapta mea si vad cum plange cu lacrimi mari de ploaie.

 
Aeroportul Schiphol a anulat 90 de zboruri iar trenurile circula mai putin. Pe coasta se anunta o furtuna de grad mare, aici la mine, mai moderata ... ce noroc! :)
Daca vedeti cumva case zburand sa stiti ca sunt de aici!  😅  Voi sa aveti o zi frumoasa!

Wednesday, 22 February 2017

Maramures - Cascada Cailor

Trebuie sa va fac o marturisire! Salajul si Maramuresul sunt judetele mele de suflet! In afara faptului ca sunt îndragostita de portul popular din aceste regiuni, îmi plac si multe locuri frumoase de acolo. Despre Castrul Roman Porulissum, v-am povestit deja în postarea de aici.
Straiul popular frumos, care este purtat cu mandrie înca in zile de sarbatoare si natura parca a vrut sa rasplateasca acesti oameni frumosi, daruindu-le locuri frumoase, rupte parca din rai, locuri pe care daca nu le-ai vedea nu ti-ar veni sa crezi ca exista. Cred ca am sa scriu o serie de articole despre aceste locuri dragi mie si care poate vor deveni si locuri dragi voua! Le voi intitula "Plai de dor ... Romania mea draga"! Ma întreb destul de des de ce Romania nu poate fi o tara normala si de ce trebuie ca o mare multime de romani sa fie plecat în pribegie, dupa cum se spune, pentru a putea trai un trai decent! De ce? Dar sa revin la postarea de astazi si sa nu ma îndepartez prea mult de subiect pentru ca nu vreau nici macar un bob de politica în postarea mea sau în comentariile voastre!!! Oké? Astazi mergem în Maramures.

 
La Borsa, sau orasul celor trei munti cum îl numesc locuitorii de acolo pentru ca aici se intalnesc trei munti, Munții Rodnei, Munții Maramureșului  și Munții Țibău este o cascada...  Este una dintre cele mai inalte caderi de apa din Romania, mai precis Cascada Cailor. Acolo este un loc de vis, de o frumusete aprope stranie si locul unde s-au nascut o multime de legende.

Aflata la o înaltime de 1300 de metri cascada ofera niste peisaje paradisiatice.
Situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei,  Cascada Cailor  are o cadere de apa de peste 90 de metri, in trei trepte, al carei debit variaza in functie de ploi si topirea zapezii de pe versantul Rezervatiei Piatra Rea.

 
De unde vine numele cascadei? Poate sa fie sunetul apei care atunci cand se sparge in hau suna a ropot de copita, ar fi pitoresc si poetic sa fie asa, si totusi povestea acestui loc binecuvantat de natura este una foarte trista.
Conform legendei, Muntele Piatra Rea datorită păşunilor sale întinse era locul preferat al localnicilor pentru a ţine din primăvară până în toamnă "stavele" (hergheliile) de cai. Insă acest rai al cailor nu era chiar aşa de liniştit. Din când în când ursul incerca să îşi găsească o pradă uşoară din zecile sau chiar sutele de cai de pe munte. Însă într-un loc deschis şansele ursului erau slabe. Aşa că ursul de obicei încerca să incolţească cai deasupra prăpăstiilor de la actuala Cascada a Cailor. Aici sărmanele animale nu aveau altă soluţie decât să se arunce în hău, astfel ursul având câştig de cauză. Într-o noapte întunecată, fără vizibilitate şi cu o furtună de proporţii, ursul a venit din nou să îşi aleagă o pradă. Speriaţi de fulgere şi de atacul neaşteptat al ursului, animalele au luat-o la goana, direct spre prăpastie. Unii dintre ei au scăpat dar o mulţime de animale au căzut în prăpastie, ursul alegându-se după spusele localnicilor cu vreo 15 cai. De atunci localnicii marcaţi de eveniment au început să foloseasca numele de Cascada Cailor. Dar nu numai cascada a primit acest nume. Muntele se numeşte Muntele Cailor, circul glaciar a fost denumit Podul Cailor iar pârăul care se prăvăleşte jos pe abrupturi se numeşte Izvorul Cailor.


Sper ca va placut plimbarea de astazi! Daca ajungeti în regiune nu ezitati si urcati sus pe munte! Veti avea o priveliste de vis!
Sursa informatiilor aici,

 

Tuesday, 21 February 2017

O seara la film ... "Allied"

 
Aseara am fost la film ... Asa fara sa programam ceva sau ... Si a fost tare fain, chiar daca afara ploua cu galeata ... :))) Am vazut "Allied". Mie mi-a placut foarte mult filmul.
Aliat este o poveste despre Max Vatan (Brad Pitt), un ofiter al serviciului secret care în 1942 în Africa de Nord o întalneste pe luptătoarea de rezistență franceză Marianne Beausejour (Marion Cotillard) si primesc o misiune foarte grea în teritoriul inamic.

Se reunesc la Londra dar relația lor este pus sub presiune de grelele condiții din timpul războiului.
Eu îi acord nota 8,5.

Daca aveti ocazia sa-l vedeti, eu zic ca merita!
 

ઇઉ Ell@

Monday, 20 February 2017

Citate dintr-o carte (8)

 
Asa cum am scris acum doua saptamani astazi am sa închei citatele din "Coliba unchiului Tom"  de Harriet Beecher Stowe . Prima parte din rezumat si prima postaare cu aceasta carte o puteti gasi aici.
 
Tom, are sansa de a se afla in slujba unui proprietar omenos, Saint-Clare (care l-a cumparat de la targul de sclavi). Insa apoi va trebui sa suporte cruzimile plantatorului Simon Le-gree, bataile acestuia care i-au adus, intr-un final moartea.

Tom va muri insa liber, deoarece, George Shelby (fiul fostului sau stapan) isi va respecta promisiunea de a-l elibera. George Shelby jura sa nu mai faca diferenta intre un om negru si un om alb.
Doua negrese, care au avut de suferit cumplit de pe urma lui Simon Le-gree vor razbuna moartea lui Tom, facandu-l pe Legree sa isi piarda mintile si astfel si averea...
Acestui sfarsit tragic i se opune destinul Elizei care, reusind sa depaseasca toate greutatile, ajunge intr-o tara lipsita de prejudecati, Canada, si apoi in Franta, unde a trait linistita alaturi de fiul ei Jim.
Moartea lui Tom imprima romanului o forta extraordinara in condamnarea inechitatii, a diferentierii oamenilor in functie de culoarea pielii.

1. „ Dar gândurile unui copil sunt obscure, nedefinite și se apropie tot mai mult de instinct;"
2. „ Bătaia și ocările sunt ca unele medicamentea: trebuie să le mărești doza pe măsură ce scade sensibilitatea."


3 .„ –L-ai bătut și n-o merita!
– O, se întâmplă câteodată s-o merite și să nu pățească nimic. Dodo nu ia niciodată în nume rău câteva zgârieturi, dar n-am să-l mai bat în fața ta, dacă asta-ți face rău."

4. „Apele liniștite sunt cele mai adânci."
5. „Marie era una din acele naturi nefericite, care acordă preț lucrurilor numai când le pierde pentru totdeauna."
6. „– Mă iubești, Tom nu-i așa?
– Mi-aș da viața chiar în ziua asta binecuvântată, numai să-l văd pe stăpânul meu creștin.
– Ce naiv ești, bietul Tom, făcu Saint Clare, ridicându-se în picioare. Nu merit să fiu iubit de un suflet cinstit și bun ca tine.
– O, stăpâne! Cineva mai mare și mai bun decât mine vă iubește, scumpul nostru Iisus Cristos."

7. „ Dar sufletul meu nu-l voi da unui muritor, ci îl voi păstra pentru Domnul Dumnezeu, și viu sau mort, voi asculta de poruncile lui mai mult decât orice."

8. „Libertate – cuvânt magic."
 
Pe blog la Zinnaida veti gasi mai multe citate!
 

Saturday, 18 February 2017

"The Rituals of Sakura" van Rituals


La sfarsitul anului trecut am primit cadou un set de la Rituals. Am primit acel set ca mini's din gama "The Ritual of Sakura". Pentru ca nu am mai avut aceasta gama înainte, deci nu o cunosteam cum am primit-o, mi-am bagat direct nasul în ambalaj. Desi toate erau închise se putea simti mirosul dulce al continutului si am fost foarte încantata cum miroase. Am început atunci direct sa folosesc aceasta gama si sincera sa fiu acum sunt fan. In afara de gama Dao pe care o stiam deja, aceasta gama este acum de asemeni una din preferatele mele! De fapt, cred că un astfel de pachet-cadou este într-adevăr foarte recomandat. Este frumos nu numai sa îl primesti dar si sa-l oferi cadou.

In aceasta cutie veti gasi:


The Ritual of Sakura Shower Foam 50ml

The Ritual of Sakura Shower Scrub 70ml

The Ritual of Sakura Shampoo 70ml

The Ritual of Sakura Bodycrème 70ml


 
M-am uitat pe Wiki și Sakura înseamna în japoneza numele florii cireșului japonez!
In Japonia este o adevarata sarbatoare atunci cand înfloresc cireșii . Cherry Blossom, Sakura, marchează trezirea naturii la viața și simbolizează viața și frumusețea care sunt trecătoare și de care ar trebui să ne bucuram pe deplin. Daca la ciresi aceasta frumusete se întoarce în fiecare an, la noi, putem afirma ca ... fuse si se duse! 😅

Inspirati de această tradiție cei de la Rituals au creat aceasta gama aromata cu miros de floare de cires si cu proprietățile nutritive ale laptelui de orez. Așa puteti în fiecare zi sa traiti experiența unui nou început minunat zice sloganul!

Că viața trece repede și trebuie să ne bucuram de ea, cred ca este clar pentru toata lumea! Se pare ca in fiecare an îmbătrânesc (oare doar se pare?), iar zilele trec foarte repede. Nu pot spune ca aceasta gama ma ajuta în fiecare zi sa retraiesc "o noua tinerete" dar pot spune ca miroase foarte frumos!
 


Gelul de duș și șamponul sunt preferatele mele din aceasta gama. In opinia mea parfumul este perfect! Este un miros dulce, ... dar nu prea dulce. Suficient de dulce ca sa îti poti imagina că nu esti în duș, ci printre florile roz ale ciresului înflorit!

Șamponul spala foarte bine, spuma este foarte placuta si face ca parul sa se simta foarte curat ceea ce pentru mine cu siguranță este cel mai important la un sampon. Gelul de dus este "plin", nu este apos si are o textura foarte frumoasa și desigur miroase foarte frumos. Scrubul de la Sakura îmi place mai mult decat scrubul Hammam din Rituals of Hammam. Bobitele din el sunt foarte fine si desigur ca cel de la Sakura miroase excelent iar pielea mea se simte cu adevarat ca o matase fina dupa ce-l folosesc. Body-creama se simte la fel de placut ca gelul de duș și este foarte ușoara de aplicat. Mirosul cremei este un pic mai diminuat decat cel al produselor de dus dar acest lucru este echivalat de faptul ca hrănește pielea și o catifelează. Crema este excelenta intra repede în piele si aceasta nu ramane grasa dupa aplicare. Imi palace foarte mult aceasta gama de la Rituals si chiar o recomand, intentionez ca in curand sa cumpar si bodymist-ul die la ei. Parfumul lor este sublim!

Am sa va mai povestesc de Rituals pentru ca tare imi mai plac produsele lor!

✿✿⊱Ella

Friday, 17 February 2017

Placinta cu cartofi


Pe site-ul www.e-retete.ro am gasit cum sa fac placinta cu cartofi! Stiu ... nu este o reteta "de dieta" dar ... who cares? Asa ca am trecut la treaba si ce a iesit ... a fost o bunatate!
In reteta respective scria ca placintele pot fi servite cu mujdei de usturoi, sau daca nu va place mujdeiul (asa ca mie!)  puteti sa le serviti unse cu smantana si apoi presarate cu cas razuit.
Eu le-am lasat la libera alegere ...


Pentru aluat aveti nevoie de:

500 gr faina alba
300 ml apa calduta
1 pachet drojdie proaspata de 25 gr (sau un plic drojdie uscata)
2 lingurite sare
1 lingurita zahar

iar pentru umplutura de:


1 kg cartofi
6-7 linguri ulei
piper
sareSe face maiaua din drojdei, zahar si putina apa calduta, apoi se framanta aluatul din toate ingredientele pana devine elastic si se desface de pe maini. Eu sincera sa fiu l-am dat in seama masinii mele de facut paine. Apoi se lasa la crescut cel putin o ora. Eu nu pun niciodata sarea in maia ptr ca nu mai creste bine aluatul.

Curatam cartofii si îi taiem în cubulete dupa care îi punem la fiert. Cand sunt gata îi scurgem de apa si îi sfaramitam asa ca pentru piure. Se adauga încet uleiul pana ce se leaga cartofi, condimentam cu sare si piper din belsug pentru ca piureul sa fie picant. Eu am pus si un pic de boia de ardei afumata! Asa pentru gust doar! 😅


Se înfaineaza masa de lucru si se rastoarna aluatul pe ea. Se împarte aluatul în doua, apoi fiecare bucata iar in doua si apoi fiecare din cele 4 bucati iar in doua, obtinem astfel 8 bile de aluat aproximativ egale.


Se întinde fiecare bucata de aluat foarte subtire, iar pe jumatate se aseaza 2 linguri de umplutura (piureul condimentat). Aduceti cealalta jumatate de aluat peste cea cu umplutura si apasati cu degetele la capat sa sigilati umplutura. Mai intindeti putin cu sucitorul placinta obtinuta, aveti insa grija sa nu iasa umplutura afara!Se prajesc într-o tigaie anriaderenta în care ati pus în prealabil ulei, aproximativ de un deget! (degetul sa fie pe orizontala nu pe vertical 😅).


 
Daca cumva se formeaza basicute care au tendinta de a se umfla întepatile cu furculita. Eu le-a, scos pe farfurie si asa cum am mai scris (ptr ca mie nu-mi place mujdeiul) mi-am lasat cosortul sa aleaga cu ce vrea sa le manance!

 
Pofta buna!

 

Thursday, 16 February 2017

Secrete si soare!


...  ...
Cand m-am trezit astazi de dimineata ceva nu ma lasa sa ma dau jos din pat! Poate cafeaua aburinda primita de la sotul meu sau poate cartea de pe noptiera, "Hygge, secretul stilului de viață danez", o carte foarte interesanta pe care am început-o aseara si despre care voi scrie in curand pe blog. Cineva arunca cu pietricele în geam ... Ridic jaluzelel si ma minunez! Este soarele care ma îndeamna sa ies în gradina pentru ca avem o gramada de facut! Asa ca o sa las cartea pe mai tarziu si am sa fug in gradina. Acum nu va inchipuiti ca e o caldura sufocanta afara, sunt doar 6 grade dar de la miscare ... te încalzesti nu?! Dar mai întai sa-mi termin cafeaua! Sa aveti o zi faina!
...  ...
❀Ella

Wednesday, 15 February 2017

Vine primavara ....?!!!

 
Dupa atata frig si ceata ... a rasarit în sfarst soarele! De ieri soarele sa desfacut din fuiorul de nori, mai întai cu cateva raze, ca apoi sa alunge definitiv norii si sa începa sa topeasca zapada.Cerul roz de dimineata este ca o promisiune ca viata ... va fi roz!

 
. E drept ca noaptea îngheata înca zdravan si chiar ma minunez ca acele floricele plapande de se numesc ghiocei, reusesc sa înfrunte atat de bine gerul! Le-am urmarit cateva zile si uitati-va si voi ce minunatii au iesit din zapada!

 
Ultima zapada se transforma într-un ochi de apa. Iarna se oglindeste in apa ramasa!
Bye-Bye iarna!!! Sper sa nu te mai întorci ...
Nu mi-a venit sa cred ca si mugurii bujorilor au început sa creasca ,,, îl vedeti?

 
La fel si narcisele..

 
 Gastele ... sunt asa de bucuroase, pacat ca nu le puteti auzi cum macane!


 
A fost o zi superba ieri!
 

 
Cand m-am întors de pe margine apei am observant in gradina si hreanul! Wow!
 
 
Si mai am o planta care nu stiu cum se numeste dar imi este tare draga ptr ca este constant verde!
 
 
Parca si soarelui îi era ciuda ca trebuie sa merarga la culcare ... bye-bye .. pe maine!
 

 

Vine, vine primavara ... .♫♥♬♥.♥♫♥♬♥.♥♫♥♬