Sunday, 12 February 2017

Valentine’s Day & White Day in Japan

In Japonia Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită într-un stil foarte unic. Femeile sunt cele care oferă daruri barbatilor.


Tradiția ca femeile sa daruiasca bomboane de ciocolata bărbaților de Ziua Îndrăgostiților este foarte veche. Există două tipuri de ciocolată care sunt daruite cu aceasta ocazie, "Giri-choco" și "Honmei-Choco". Giri-choco este menit să fie daruita familiei, prietenilor apropiați și colegilor ca un semn de apreciere pentru compania lor. "Giri" înseamnă o obligație, prin urmare, acest Giri-choco nu are nici o poveste de dragoste ascunsă.


Pe de altă parte, Honmei-Choco este daruita prietenului (in devenire), iubitului sau soțului deci barbatului de care este îndragostita.

 
Traditia spune ca Honmei-Choco trebuie pregatita în casa pentru ca multe dintre ele cred ca nu este dragoste adevarata, daca cumperi ciocolata din magazin! Inca din jumatatea lui ianuarie, vitrinele magazinelor vor fi ornate special pentru Ziua Îndrăgostiților, ele oferind o gama variata de bomboane, ciocolata în forma de inimioare dar si articole de bucatarie specifice pregatirii ciocolatei.


Ceea ce este unic în Japonia este faptul că există si "White Day", sarbatoare care are loc pe 14 martie, exact la o lună după Ziua Îndrăgostiților. În Ziua Albă barbatii sunt cei care daruiesc ciocolata femeilor de la care de Ziua Îndrăgostiților au primit Honmei-Choco.

 
Foarte des culoarea ciocolatei este albă, de aceea si numele zilei este "ziua alba". Flori, bomboane si alte cadouri sunt, de asemenea populare si sunt daruite împreună cu ciocolata.

 
Din nou magazinele îsi aranjeaza vitrinele cu multe cadouri si multe tipuri de ciocolata astfel încat barbatii nu vor avea nici o scuză să spuna ca au uitat de aceasta zi specială, care este important pentru femei.
Daca as avea o Giri-choco cred ca as darui-o lui Marinel, Prietena noastra Japoneza, pentru ca ea este îndragostita de cultura acestei tari! :))

💝💝💝

10 comments:

 1. mulţumesc din toată inimioara mea (cea atât de zbuciumată de Luna Plină de acum...) pentru această neaşteptată şi inimaginabilă surpriză - cu dedicaţie !!!
  îmi place enorm ciocolata !!!
  ştiu şi eu de felul cum adaptează, dragii mei prieteni japonezi, noutăţile occidentale ! dar tot ce adoptă ca obicei, îl perfecţionează într-atât încât devine mult mai frumos noul obicei din Japonia decât cel vechi, din ţara de origine !!!
  cu drag, îţi doresc o duminică cât mai plăcută !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cu placer Marinel! :)
   Cand am gasit informatiile, la tine m-am gandit! :)

   Zi faina! <3

   Delete
 2. M-ai ucis! Ma imbrac si am zburat la cofetarie <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Daca gasesi Giri-choco anunta-ma si pe mine! :))

   Delete
 3. Daca este daruit cu drag ... este mai valoros ca parfumul "Clive Christian’s Imperial Majesty parfum" :))

  ReplyDelete
 4. Frumos au "ambalat" zilele dedicate dragostei, pretuirii pentru colegi, prieteni etc.. :)
  Si eu cred ca ciocolata facuta in casa e "umpluta" cu mai multa dragoste decat cea cumparata. :)
  Informatii noi, interesante! Super dulce postare!
  Iti doresc, cu drag, sa ai o zi minunata! Pupici! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Acum chiar mi-ai facut pofta de ciocolata! :))

   pupici, saptamana dulce sa ai! ♡

   Delete
 5. Multumesc pt. toate informatiile adunate de tine, aici pe blog, este mereu o plåcere så citesc ... si så invåt 😉😘 In Norv. Duminica trecutå s-a serbat ziua mamei, asa cå am primit cadouri de la " piciul" meu drag.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ce devreme se sarbatoreste la voi ziua mamei ... Noi o serbam o data cu americanii... Cum altfel?!!! :))

   Delete